Blaasorkest Sint Cecilia

Muziekvereniging Sint Cecilia bestaat uit drie blaasorkesten: het grote Blaasorkest, het Opleidingsorkest en het Brinkorkest. Het Blaasorkest - opgericht in 1919 - bestaat uit hout- en koperblazers en slagwerkers in harmoniesamenstelling. Dit orkest speelt in de tweede divisie en heeft een afwisselende concertagenda met ondermeer uitwisselingsconcerten, themaconcerten, het traditionele zomerconcert en om de paar jaar een concertreis.

Hoogtepunten voor het orkest waren deelname aan het Peeltoernooi in Meijel in 2013 met een zeer goed als beoordeling, het Leukste Concert in het Donker in 2013 en het Theaterconcert in 2014.

Het Blaasorkest repeteert op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in MFA Oelbroeck.

Het Blaasorkest staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Frank Steeghs (1967) uit Grubbenvorst. Hij studeerde trompet en hafa-directie aan de conservatoria van Maastricht en Utrecht. Als eerste trompettist was hij twaalf jaar verbonden aan het orkest van de Hoofdstad Operette te Amsterdam. Op het internationale festival voor blaasorkesten 2003 in Praag won hij de prijs voor beste dirigent van het festival.

Frank Steeghs is ondermeer gastdirigent geweest van het Rundfunk-Blas-Orchester Leipzig (D), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Militarie Kapel ‘Johan Willem Friso’. Als dirigent van blaasorkesten en bigbands werkte hij samen met vele gerenommeerde solisten uit de lichte en klassieke muziekwereld zoals Magriet Eshuis, Edwin Rutten, Gé Reinders, Marco Bakker en Rowwen Hèze.

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.