Docenten Slagwerk

Paul Schepers - slagwerk

Geboren in 1989 in het kleine dorpje Zijtaart. Opgegroeid en inmiddels ook woonachtig samen met zijn vrouw Lindy, zoon Kaj (2020) en dochter Suze (2022).

Zijn muziekcarrière begon al op jonge leeftijd bij muziekvereniging St. Cecilia te Zijtaart. Hier behaalde hij zijn A t/m D HaFa diploma’s op zowel gestemd als ongestemd slagwerk en zijn A t/m C drums, om vervolgens de instructeursopleiding te volgen. Op dit moment is hij nog steeds verbonden aan de vereniging waar het toentertijd begon. Niet alleen als slagwerker maar ook als bestuurslid, docent en instructeur van de jeugdslagwerkgroep(en).

Naast zijn werkzaamheden bij verschillende verenigingen als slagwerkdocent en dirigent, is Paul ook eigenaar van Beat it Muziekeducatie. Het is een jonge en frisse muziekschool uit Veghel, gemeente Meierijstad. Beat it is zowel actief in de HaFa-sector en particuliere markt als in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Daarnaast is Paul op verschillende manieren muzikaal betrokken als allround slagwerker en is hij altijd zeer actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen uit Zijtaart.

Richard Woudenberg

Richard Woudenberg begon op 8-jarige leeftijd met het volgen van trommellessen bij muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn. Al snel mocht hij bij het slagwerkensemble spelen van deze vereniging. Op 19-jarige leeftijd begon Richard met het geven van lessen voor gestemd en ongestemd slagwerk.

Momenteel is Richard werkzaam als slagwerkdocent bij muziekschool OOST in Wageningen, muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn, muziekvereniging Excelsior in Cothen en muziekvereniging NSFC in Nijkerk. Ook is hij instructeur van het opleidingsslagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard en wordt hij regelmatig gevraagd om muzieklessen te geven in het basisonderwijs. 

Als uitvoerend muzikant speelt Richard bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Prins Bernhard uit Apeldoorn en bij het slagwerkensemble van muziekvereniging Cadenza uit Twello. Sinds april 2017 treedt hij samen met singer/songwriter Sabien Bouw op in heel Nederland. 

Onderscheidingen:

- Winnaar Nederlands Kampioenschappen concertwedstrijden (2005, 2015 & 2019)
-  Winnaar Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen (2016 & 2018)
- World Champion First Division concert contest percussion ensembles (2009)
-  World Champion World Division concert contest percussion ensembles (2013 & 2017)

 

 • Blaasorkesten

  Blaasorkesten

  Sint Cecilia is maar liefst twee blaasorkesten rijk: het Opleidingsorkest en het Blaasorkest.

 • Slagwerkorkesten

  Slagwerkorkesten

  Onder leiding van instructeur René van Lokven timmert het Slagwerkorkest flink aan de weg.

 • Opleidingen

  Opleidingen

  Sint Cecilia investeert ruimschoots in Opleidingen, oftewel de toekomst van de vereniging.

  Vrienden van Sint Cecilia

  De Vrienden van Sint Cecilia zorgen samen met sponsoren voor een stabiele financiële basis onder de vereniging.